Világjáró - Las Vegas

2011.04.22. 07:00


View Larger Map

A világ szórakoztató központja

Las Vegas Nevada állam legnagyobb városa és egyben az a város, ahova a tehetősebb amerikaiak szórakozni járnak. A világon itt található a legtöbb kaszinó és egyéb szórakoztató egység. A megannyi kaszinó vibráló neonfénye a legfényesebb várossá teszi az űrből nézve. Ám nem minden szempontból ilyen fényes a város. Mindig egy fajta gyülekező helye volt az alvilágnak és a bűnnek, ezért is kapta a Bűnös Város (Sin City) megnevezést.

A kaszinó város

Az első idetévedő európai Raphael Rivera, felfedező volt. Mivel a terület egyfajta oázis volt a nevadai sivatagban, a Rét(es) – spanyolul: Vegas nevet kapta, az áthaladó kereskedőktől. A nagy változás a város életében 1931-ben történt, mivel akkor legalizálták szerencsejákékot, az államban. Az első kaszinót 1946-ben nyitották meg Flamingo Hotel néven, ami több felújítás és átalakítás után máig üzemel.

A város fő látnivalói, mily meglepő a kaszinók. Melyek nagy része a Las Vegas Sugárúton találhatóak, közülük a leghíresebbek:

  • MGM Grand
  • The Mirage
  • Belaggio
  • Caesar’s Palace
  • Luxor

Luxor

Ezek közül én a Luxort emelném ki, ami nevéhez hűen egyiptomi hangulatot varázsol a város közepére. A 30 emeletnyi magas fényes fekete piramis kitűnik a többi kaszinó szokásos beton rengetegéből. Az összesen 11 ezer m2-nyi kaszinó területen több mint 2000 "félkarú" rabolja ki a vendégeket, akik búfelejtőként a koktéljukat szürcsölgetve élvezhetik az esténként megrendezett revü műsort. Az épület hotel része a kötelező uszoda és wellness részleg mellett házi kápolnát is üzemeltet, ahol bárki bármikor bárkivel egybekelhet.

A legolcsóbb esküvők

A vegasi esküvőkről először is tudni kell, többségük nem hosszú életű, viszont nagyon gyorsan megköthetőek. Évente átlagosan 120 ezer ilyen esküvő zajlik le a városban, köszönhetően az igen egyszerű ügymenetnek és annak, hogy szinte minden hotelben, étteremben van kápolna, de léteznek úgynevezett "Drive-trhu rendszerű kápolnák is, melyet leginkább a gyors éttermek autós kiszolgálójához lehet hasonlítani. A ceremóniához mindössze egy fényképes igazolványra és fejenként 60 dollárra van szükség. A formanyomtatvány gyors kitöltése után máris ifjú párként távozhatnak a vendégek.

Végül a panorámák

 

JeeeM - Belaggio Bellagio panorama view

 

Tobias - Las Vegas Skyline Las Vegas skyline

 

Frank Müller - Gourmet heaven Las Vegas - Freßtempel - Gourmet heaven

 

Arnie Lee Las Vegas Panorama

 

Dan Ripplinger Las Vegas View_Panorama

 

Matthew Field Las Vegas Strip pano

 

Songquan Deng Las Vegas Panorama

 

Dave Toussaint Las Vegas Strip Panorama

 

Justin Fritts www.frittsphoto.com Vegas Strip Panorama

 

Diurba2332 - MGM Sports Book MGM Sports Book

 

Telwink Las Vegas Panorama

 

Thanks for the panos up there!


A bejegyzés trackback címe:

https://panofoto.blog.hu/api/trackback/id/tr992841688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.